IK BEN SCHULDIG!

Ondanks dat ik altijd luid beweer individualistisch te zijn is dit een grote leugen. Ik maak me schuldig aan kuddegedrag.

De Monstera Deliciosa is hot, dus zaai ik er 15, de Maranta Lemon Lime is hot, dus kijk ik in ieder tuincentrum of ik ze er misschien zie staan en ik ben naargeestig op zoek naar een mild geprijsde Monstera Variegata (want ik ga nog net niet zo ver om er een vermogen aan uit te geven)

Niks mis mee zou je denken, maar niets is minder waar…….

De soorten die ik hierboven heb genoemd vind ik schitterend, dus daar zit het probleem niet, want wat je mooi vindt kan je van genieten.  Nee,  het probleem zit ‘m in de Pannenkoek.

Wanneer ik geen lid was geweest van Facebook groepen als deze had ik dus nooit van mijn leven een Pannenkoek (Pilea Peperomioides) gehad.  Ik was niet op het idee gekomen er een stekje van op de kop te tikken zoals ik dus een tijdje geleden heb gedaan en in de winkel was ik het plantje absoluut voorbij gelopen.  Waarom niet? Simpel, ik vind er helemaal niks aan. Het enige grappige aan het plantje vind ik zijn stekjesdiaree, maar ja, als het daar om gaat weet ik nog wel een aantal plantjes die ook stekjes poepen alsof het een lieve lust is; denk hierbij aan bijvoorbeeld de graslelie of Kindje op moeders schoot. Die vind ik wel leuk!

Nee hoor, Carmen moest zo nodig een Pannenkoek, want iedere plantenliefhebber heeft er één? Wat een onzinnig idee toch. “Als iedereen van de brug springt….” Je kent de rest vast wel.

Nou zou je kunnen zeggen: “Ruil ‘m dan voor wat anders!”.  Zou kunnen, misschien ook wel een goed idee, ware het niet dat ik altijd B zeg wanneer ik A heb gezegd. Ik heb op me genomen voor dit plantje te zorgen, dus zal ik dat ook doen ook, maar hij mag dan wel in een wat minder zichtbaar hoekje staan.

Dus zit ik hier nu, me diep schamend af te vragen wat de volgende trend aanschaf zal zijn die ik ga doen. Ik koester namelijk niet de illusie dat ik hier iets van heb geleerd. Dat is iets met ezels en stenen enzo……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *